Kies je specialisatie en ervaar de mogelijkheden.
6
specialisten in de zorg
Iedereen wil goed doen.
De Linde doet het.
Een team zorgprofessionals van ieder formaat vormt een front voor mensen die zelfstandig wonen lastig vinden. We maken de ingewikkelde wereld simpel, zodat ook zij hun eigen plekje behouden.
Samen maken we al 20 jaar verschil in de zorg. Specialistische kennis is daarbij onmisbaar. Of je nu net start of al jaren aan ervaring op je naam hebt staan. Ontdek wat we doen en maak ook het verschil!
Vereenvoudigt ambulante zorg
Stichting De Linde helpt mensen zelfstandig te wonen. Met de juiste begeleiding kunnen zij blijven meedoen in onze samenleving. We doen dat door verschillende vormen van ondersteuning te bundelen op één plek. Denk aan psychosociale ondersteuning, dagbesteding en medische zorg. Zo krijgen cliënten op een eenvoudige manier zorg op maat.
Zorgcollectief voor regiebehandelaars
De hulpvraag binnen de ambulante hulpverlening wordt al jaren groter en complexer. Onafhankelijk zorgcollectief Specialistenhulp bundelt regionaal behandelcapaciteit van vrijgevestigde medisch specialisten. Samen lossen ze de capaciteitsproblemen in de zorg lokaal op, door naast hun eigen praktijk in multidisciplinaire team te werken aan een paar complexe zorgvragen.
Werkplekken voor zorgstudenten
De Tamarinde brengt iedere dag hbo- en wo-zorgstudenten en instellingen bij elkaar met maar één doel: de zorg verbeteren. Met een vaste pool studenten kom je als zorgaanbieder minder snel in de problemen met je personeelsplanning. Hierdoor kun je de inzet van zzp’ers afbouwen. Je bespaart kosten dankzij een scherp tarief, verlaagt de werkdruk en investeert tegelijkertijd in personeel voor later. Zorgstudenten doen op hun beurt werkervaring op en verdienen lekker bij.
Maakt ervaringsdeskundigen ambulant hulpverlener
De kennis van ervaringsdeskundigen is waardevol voor zowel cliënten als zorgaanbieders. Via het onafhankelijke platform De Portuur worden ambulant begeleiders met ervaringsdeskundigheid ingezet. Ze spreken de taal van cliënten en zetten hun ervaring in om zo anderen te helpen herstellen in de maatschappij. Een interessante aanvulling voor zorgaanbieders wat betreft personeelstekort en kostenbeheersing.
Creëert een nieuwe stroom betrokken begeleiders
Er is ontzettend veel behoefte aan ambulant begeleiders in de zorg. Via Lindezorg kunnen maatschappelijk betrokken mensen onder supervisie van een zorgcoördinator aan de slag als begeleider. Dit doen ze bijvoorbeeld tijdens hun prepensioen, of naast een parttime baan. Dankzij hun natuurlijk overwicht zijn ze minstens zo waardevol als zorgpersoneel, en daarmee een goede aanvulling. Deze ambulante begeleiders moeten hun kennis up-to-date houden via verplichte CollegeReeks-sessies. Lindezorg heeft een non-profit constructie en is daarmee een interessante oplossing voor instellingen. Zij hoeven zo minder zzp’ers in te zetten.
Kennisdeling van en voor zorgprofessionals
Het is voor alle partijen rondom de cliënt van belang om op de hoogte te blijven van verschillende thema’s in de zorg. Of je nu net bent gestart of al jaren meedraait als zorgprofessional of mantelzorger. CollegeReeks organiseert het hele jaar door gratis college-avonden waar ervaringsdeskundigen, hoogleraren en experts de actuele stand van verschillende thema’s behandelen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met cliënten met een licht verstandelijke beperking? Wat doe je met agressief gedrag? En hoe houden we de zorg betaalbaar? De avonden zijn toegankelijk voor 180 personen.
Maak impact in de zorg
Lid worden van ons collectief?
Word onderdeel van een multidisciplinair team specialisten. Samen maken we het verschil in de zorg.
- Draag bij aan een multiprobleem binnen de GGZ
- Doe meer specialistisch werk
- Behoud je vrijheid als zelfstandige regiebehandelaar
Maak impact in de zorg
We komen graag met
je in contact
Samen lossen we het capaciteitsprobleem in de zorg een stukje op
Lever zorg op
maat aan een kwetsbare
doelgroep
Als zelfstandige krijg je meer
specialistisch werk
Een werkomgeving met zo
min mogelijk administratieve
rompslomp
Word onderdeel van een multidiciplinair team
Samen werken aan complexe zorgvragen
Specialistenhulp is een zorgcollectief dat vrijgevestigde regiebehandelaars en de zorgvraag vanuit instellingen bij elkaar brengt. Als aangesloten specialist werk je niet langer alleen in je eigen praktijk, maar word je ook onderdeel van een multidisciplinair team dat werkt aan een multiprobleem binnen de GGZ.
Maak samen verschil
Word onderdeel van een innovatieve beweging voor specialistische GGZ
De filosofie
Ons innovatieve zorgcollectief is onderdeel van een grotere beweging. De hulpvraag binnen de ambulante hulpverlening wordt al jaren groter en complexer. Kwetsbaren kampen met problemen op meerdere vlakken, waarvoor ze naar verschillende loketten moeten. Goede zorgspecialisten zijn hierbij schaars.
Specialistenhulp.nl
Specialistenhulp bundelt de lokale capaciteit aan vrijgevestigde medisch specialisten naar het sociaal domein. Met vereenvoudigde zorg en efficiënte inzet van zorgspecialisten brengen we de vele loketten terug naar één loket. We bouwen een multidisciplinair team om casuïstiek heen, met een zorgcoördinator als participerende spin in dit geheel. Als regiebehandelaar speel jij hier een belangrijke rol in.
Integraal zorgaanbod
Ons ecosysteem
Specialistenhulp verbindt het sociale en het medische domein, waardoor zwaardere ambulante zorg mogelijk is. Cliënten worden hierdoor doelmatiger geholpen. Zorg vanuit ons platform valt onder de zorgverzekeringswet. Onze zorg is aanvullend op de zorg vanuit de WMO en de ambulante zorg uit de Wet Langdurige Zorg. We overstijgen zo de verschillende domeinen van het zorgsysteem
Integraal gespecialiseerd aanbod
Maatwerk en complete hulpverlening voor cliënt