Alle problemen tegelijk aanpakken

Hulp vanuit de WMO

De hulp vanuit het sociale domein wordt vanuit de WMO vergoed. Vaak is dit praktische hulp die de basis van de hulpverlening vormt. Hulpverlening vanuit andere stelsels is in de regel aanvullend. Iemand kan niet goed herstellen van zijn depressie wanneer zijn huis een grote troep is. Dus is de inzet van sociaal-maatschappelijke hulp onmisbaar voor het bredere zorgvraagstuk van een cliënt. Via Specialistenhulp verlenen we hands-on hulp op alle niveau’s, van basis tot zwaardere ambulante zorg.

Het medische en sociale model combineren

Zorgverzekeraars

Specialistenhulp combineert het sociale model met het medische model. Hierdoor ontstaat een volledige aanpak van de hulpvraag. De behandelend specialist hoeft zich alleen maar bezig te houden met zijn eigen specialisme. Bij Specialistenhulp kan een cliënt met een hulpvraag op meerdere levensterreinen terecht. Dat betekent: minder gedoe met doorverwijzen en geen versnipperde behandeling omdat een cliënt in een ander stelsel op een andere wachtlijst moet staan.

Langer thuis blijven wonen

Zorgkantoren en de Wet Langdurige Zorg

We blijven steeds langer thuis wonen. Dan is het belangrijk om ook zwaardere zorg aan huis te kunnen geven. Zorgkantoren hebben een volmacht van de overheid om de Wet Langdurige Zorg uit te voeren voor mensen met een 24-uurs hulpvraag. Tegenwoordig kun je die zorg ook thuis ontvangen. Specialistenhulp biedt behandeling die deze zorg aanvult. De benodigde contracteringen voor de WLZ heeft Stichting De Linde, de oprichter van Specialistenhulp, in huis. Door Specialistenhulp hebben cliënten een bredere keuze in specialistische zorg. Dit heeft een preventieve werking op de instroom in 24-uurszorg.

Logo icoon specialistenhulp

Integraal gespcialiseerd aanbod

Icoon van stad

WMO

Icoon van stad

Zorgverzekeraars

Icoon van stad

Zorgkantoren

Icoon client

Maatwerk en complete
hulpverlening voor cliënt

Partners

Logo Tamarinde

Tamarinde

Tamarinde is een non-profit collectief van hbo- en wo-zorgstudenten. Met hun collectief bieden ze studenten werkervaringsplekken om hun zorgcarrière een vliegende start te geven.Lees meer informatie
Logo Herstel Academie Haarlem en meer

Herstelacademie Haarlem

Herstelacademie Haarlem biedt recoverygroepen en leidt ervaringsdeskundigen op.Lees meer informatie
Logo De Portuur

De Portuur

De Portuur is een professioneel platform voor ervaringsdeskundigen. Lees meer informatie
Logo College Reeks Stichting de Linde

Stichting CollegeReeks

Stichting CollegeReeks biedt een deskundigheidsbevordering, workshops en trainingen voor alle partijen rondom de cliënt. Lees meer informatie
Logo NeuroReset

Neuroreset

Neuroreset zet in op motivatie, energie en veerkracht. Zodat je energiek genoeg bent om je eigen doelen na te streven. Lees meer informatie
Logo Stichting de Linde

De Linde

De Linde is een regie organisatie voor ambulante woonbegeleiding en betekenisvolle zorg.

Lees meer informatie

Samenwerkend ecosysteem in de zorg

De voordelen van Specialistenhulp

Door de werkwijze van Specialistenhulp worden indicaties bij de WMO kleiner, de doorlooptijden in de zorgverzekeringswet nemen af en de noodzaak tot opname in instellingen wordt minder. Cliënten worden integraal geholpen vanuit meerdere invalshoeken. Dat leidt tot een enorme toename in kwaliteit van leven.

  • Hulpvragen van cliënten worden tegelijkertijd aangepakt
  • Behandelaars hebben autonomie over hun zorg en hun agenda
  • Alle partijen ervaren zo min mogelijk administratieve rompslomp

actieve regio’s

huishoudens begeleid

medisch specialisten actief

hulpverleners per huishouden

Ervaringen

Leden van ons zorgcollectief

Ik zie geen perspectief meer in de reguliere aanpak in de zorg. Via Specialistenhulp kan ik meehelpen aan verandering.

Marijke

Het voelt goed om mijn jarenlange ervaring in te zetten en met collega's samen te werken. Zo help ik cliënten en andere specialisten.

Stef