Icoon twee mensen

Wij werken voor iedereen die ondersteuning nodig heeft. Onze cliënten zijn vaak mensen met (lichte) verstandelijke, psychiatrische of sociale beperkingen. Of mensen die langdurig werkloos zijn en daardoor in de problemen raken.

Icoon mensen

Onze woonbegeleiders zijn flexibel inzetbaar en passen zich zo veel mogelijk aan jouw agenda aan. Het zijn mensen die naast je staan en met hun kennis en levenservaring  jou zo goed mogelijk begeleiden.

Icoon persoon

Andere zorg of begeleiding nodig? Onze zorgcoach helpt je bij de inzet van de zorg- en dienstverleners. De zorgcoach is dus jouw vaste aanspreekpunt.

Icoon stapel

Onze woonbegeleiding is georganiseerd in vier regio’s: Haarlemmermeer, Haarlem, IJmond en Alkmaar.

Werk met impact

Waarom Specialistenhulp?

Wachtlijsten zijn lang in de GGZ. Veel cliënten lopen daarom te lang rond met verschillende hulpvragen. Ze worden versnipperd behandeld. Dat moet en kan anders, bewijst Specialistenhulp. Door jou als vrijgevestigd behandelaar onderdeel te maken van de lokaal beschikbare behandelcapaciteit wordt de zorg beter en sneller. Via Specialistenhulp draag je bij aan doorlopende domeinoverstijgende zorglijnen, en reken je af met bureaucratie.

Specialistenhulp combineert de vrijheid van een vrijgevestigde praktijk met het werken aan multiproblematiek binnen de ambulante begeleiding. De behandelcapaciteit van regiebehandelaars in multidisciplinaire teams neemt landelijk toe dankzij de praktische inzet van Specialistenhulp. Instellingen en ambulante zorg werken door deze toename hun wachtlijsten weg en krijgen hun begrotingen sluitend. Win-win voor de specialist, de cliënt en de zorginstelling.

Hulp nodig van specialistenhulp?
Specialist van specialistenhulp

Domeinoverstijgend aan de slag

Zo werkt het

Via Specialistenhulp werk je domeinoverstijgend. Je werkt als regiebehandelaar ambulant bij mensen thuis, in jouw eigen regio. Specialistenhulp stelt aan de hand van ingebrachte casuïstiek het multidisciplinaire team samen. Jouw specialisatie heeft een belangrijke meerwaarde bij de behandeling van de cliënt. Waar nodig werken andere hulpverleners ondertussen aan meer praktische hulpvragen die je cliënt heeft. Zo werkt het sociaal wijkteam bijvoorbeeld aan schuldhulpverlening en jij als behandelaar aan gedragsverandering. Samen zorgen we er voor dat iemand de zorg krijgt die nodig is.

Maak zwaardere ambulante zorg mogelijk

Onze filosofie

Specialistenhulp slaat de brug terug naar zorginstellingen, die vrijgevestigd medisch specialisten vaak opgelucht af liepen toen ze er voor kozen zelfstandig te worden. Door de samenwerkingsverbanden van Specialistenhulp hoef je je niet meer bezig te houden met de financiële en bureaucratische processen van een instelling. Hierdoor heb je meer tijd en aandacht voor de individuele client. Specialistenhulp en behandelaars hebben daarin hetzelfde doel: eenvoudig kunnen werken aan specialistische behandelingen, met veel werkplezier met collega’s en weinig administratieve rompslomp.

Hulp nodig van specialistenhulp?

Hulp zoeken en vinden is niet eenvoudig

Wij kunnen je daarbij helpen.

Neem daarom gerust contact met ons op.

  • Als je problemen hebt waarover je wilt praten, kan je contact met ons opnemen voor een intake bij jou thuis.
  • Als je liever ergens anders anders afspreekt, dan kan dat ook op een van onze locaties.
  • We zijn ervaren, goed bekend met de zorg in de regio en weten wat er mogelijk is.

Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden

We helpen je graag verder.